НАУКОВО-МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

КОМПЛЕКС ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ В ГОСПОДАРСТВАХ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ В 2013 РОЦІ

(НАУКОВО-МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ)

Комплекс весняно польових робіт в господарствах Миколаївської області в 2013 році. /Науково-методичні рекомендації/. – Миколаїв, 2013. – 63 с.

Рекомендації розраховані на широке коло керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств різних форм власності, фермерів, студентів.

Скачать=>

  Recomendacii_vesna_2013.pdf (836.1 KiB, 1,796 скачиваний)

  

Методичні рекомендації підготували:

Інститут зрошуваного землеробства НААН – Р.А. Вожегова,                Ю.О. Лавриненко, М.П. Малярчук, С.О. Заєць, А.М. Коваленко.

Миколаївська державна сільськогосподарська дослідна станція ІЗЗ НААН –  П.В.Хомяк, В.В.Дикий, В.М.Бутов, Л.В.Андрійченко, М.П.Залевська, Н.М.Шахова,  А.І.Шаповалов , В.О.Богданов, В.М.Оглобліна, С.П.Єремєєва, Савостяник С.Ю.

Головне управління агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації – О.В.Піскун, Г.Ф.Похилько, М.О.Васильковець.

  

Рекомендації розроблені для господарств південного регіону за результатами досліджень Миколаївської ДСДС з виконання ПНД “Землеробство”, “Зернові культури”, “Олійні культури”, “Цукрові буряки”, “Овочеві і баштанні культури”, “Картоплярство”, “Захист рослин”.

ЗМІСТ

1

Принципи обґрунтування сівозмін у господарствах Миколаївської області………………………………………………

2

Озимі зернові культури
2.1 Метеорологічні умови осінньої вегетації та перезимівлі озимих культур………………………………………………………
2.2 Обстеження посівів та методи оцінки життєздатності рослин……………………………………………………………….
2.3 Удобрення………………………………………………………
2.4 Пересів та насів…………………………………………………
2.5 Прогноз фітосанітарного стану посівів озимих зернових в період  їх  весняно-літньої вегетації та заходи по їх захисту……

3

Ярі зернові, зернобобові та круп’яні культури
3.1 Сортова політика та насінництво…………………………….
3.2 Ячмінь, овес…………………………………………………….
3.3 Яра пшениця……………………………………………………
3.4 Горох……………………………………………………………
3.5 Кукурудза………………………………………………………
3.6 Сорго……………………………………………………………
3.7 Просо та гречка…………………………………………………
3.8 Захист посівів ярих зернових, зернобобових та круп’яних культур………………………………………………………………

4

Технічні культури
4.1 Соняшник………………………………………………………..
4.2 Соя……………………………………………………………….
4.3 Озимий ріпак……………………………………………………
4.3 Цукрові буряки…………………………………………………

5

‎Овочеві культури……………………………………………………

6

Картопля……………………………………………………………..

7

Раціональне використання зрошуваних земель…………………..

8

Додатки………………………………………………………………