Рекомендації з підготовки та проведення сівби озимих культур в Миколаївській області під урожай 2013 року Рекомендації з підготовки та проведення сівби озимих культур в Миколаївській області під урожай 2013 року

  recomendacii_2013.doc (280.0 KiB, 1,142 скачиваний)

Рекомендації розроблені на основі узагальнення багаторічних досліджень Миколаївської ДСДС та досвіду сільгосппідприємств південного Степу України.

Рекомендації розраховані на широке коло фермерів, спеціалістів, керівників сільськогосподарських підприємств.

В розробці рекомендацій взяли участь:  В.І. Травянко, О.В. Піскун, Г.Ф. Похилько,   В.М. Бутов,   П.В. Хомяк,  А.І. Шаповалов, Н.М. Шахова,  В.В. Дикий,  Л.В. Андрійченко,   М.П. Залевська.

Зміст

 

  1. Попередники та структура посівних площ……………….. 4
  2. Особливості обробітку ґрунту…………………………………… 5
  3. Удобрення озимих зернових культур………………………… 7
  4. Використання соломи як добрива……………………….8
  5. Сортова політика та підготовка озимих до сівби………… 9
  6. Сівба озимих зернових культур та норми висіву……….. 12
  7. Захист посівів озимих зернових культур в осінній період…………………………………………………………. 15